Waarom jouw hondje warme kleding nodig heeft in de kou

Waarom jouw hondje warme kleding nodig heeft in de kou

Brrr... Het wordt koud! Wist je dat hondjes net als wij last hebben van de kou? Vooral onze harige vriendjes met korte vacht. Maar ook oudere honden hebben moeite om zichzelf warm te houden in de koude weersomstandigheden.

Wanneer is het te koud voor jouw hondje?

Voor de meeste honden geldt dat ze gevoeliger zijn voor kou bij temperaturen onder de 10℃. Maar, dit varieert afhankelijk van het ras, de grootte en zelfs de gezondheidstoestand van je hondje. Bijvoorbeeld, kleinere rassen of honden met dunne vachten hebben vaak eerder bescherming nodig tegen koude weersomstandigheden dan grotere of dikker behaarde rassen.

Hoe herken je of jouw hondje koud heeft?

Lou, onze Franse Bulldog, begint te trillen bij dit koude weer. Heel haar lichaampje trekt samen. Echt precies een mini mensje haha. Andere tekenen kunnen terugtrekken tijdens het wandelen zijn, of ander ongewoon gedrag. Het is hun manier om te laten zien dat ze wat extra warmte nodig hebben.

Warme hondenkleding voor comfort en bescherming

Een jasje of sweater voor jouw hondje biedt niet alleen warmte, maar beschermt ook tegen felle wind en regen. En, het ziet er vooral super schattig uit! Win-win!

Gezelligheid binnen en buiten

Maar... ook binnen kan je het extra gezellig maken. Zoals vele van jullie weten, houdt Lou van warmte. Ook in de winter ligt ze binnen graag te snoozen onder een gezellig dekentje of in haar slaapzakje. Misschien een ideaal kerstcadeautje voor jouw liefste vriendje?

Ontdek onze collectie hondenkleding voor koude seizoenen

Ontdek onze collectie comfortabele en stijlvolle hondenjasjes, truien en andere seizoensgebonden kledingstukken, ideaal voor bescherming tegen kou en regen. Van weerbestendige winterkleding tot modieuze outfits voor verschillende hondenrassen, wij hebben alles om je harige vriend warm en trendy te houden tijdens de koude maanden.

Back to blog